Viršu medus satur vairāk fruktozes nekā glikozes, tāpēc tas kristalizējas ļoti lēni vai vispār nekristalizējas, un tas ir augstas uzturvērtības dabisks produkts, ko bieži izmanto gan uzturā, gan tautas medicīnā.
€7.00
Izpārdots
Izpārdots
Lietot to kā dabīgu saldinātāju tējās, siltos dzērienos un smūtijos, lai papildinātu garšu un iegūtu dažādu ziedu uzturvielu bagātību.
Pievienot jogurtam, brokastu putrām, desertiem un maizei.
Izmantot kulinārijā, piemēram, salātu mērču pagatavošanā vai kā glazūru gaļas un vistas ēdieniem.
Regulāri lietot uzturā kā imunitātes stiprinātāju, jo medus satur dažādus vitamīnus, minerālvielas un antioksidantus, kas atbalsta organisma veselību.
Var lietot arī kā dabīgu ārstniecisku līdzekli, piemēram, kakla sāpju mazināšanai un nelielu brūču apstrādei, pateicoties tā pretmikrobu īpašībām.
Medu jāuzglabā hermētiski noslēgtā traukā, priekšroka dodama stikla, emaljas vai keramikas traukiem.
Optimālā uzglabāšanas temperatūra ir no +6 līdz +20 °C, piemēram, tumšā un vēsā vietā, lai medus nezaudētu savas vērtīgās īpašības un fermentatīvo aktivitāti.
Medus praktiski nebojājas un uzglabājas ilgi, bet nepareiza glabāšana (piemēram, mitrums vai karstums virs 45 °C) var ietekmēt garšu, krāsu, aromātu un samazināt uzturvērtību, tai skaitā diastāzes (fermentu) aktivitāti.
Enerģētiskā vērtība: 359 kcal uz 500g
Kā viršu ziedu medus palīdz cilvēka organismam?
Viršu ziedu medus ir vērtīgs dabīgs produkts, kas satur daudz vitamīnus, minerālvielas, antioksidantus un fermentus.
Tas stiprina imūnsistēmu, palīdz mazināt iekaisumus, atbalsta nieru, prostatas un urīnpūšļa veselību, nomierina nervu sistēmu un veicina labāku miegu.
Viršu medus tiek izmantots gan ēdiena papildināšanai, gan kā dabīgs līdzeklis dažādu veselības problēmu atbalstīšanai, īpaši sirds un asinsvadu slimību profilaksei un gremošanas uzlabošanai.
Vai medus var izraisīt alerģiju?
Kā veidojas dažādu ziedu medus?
Bites savāc nektāru no viršu ziediem apkārtējā teritorijā, kuru tās uzsūc savā medus guzā.
Pēc atgriešanās stropā bites nektāru daudzkārtīgi izsmeļ un norij atpakaļ, pārstrādājot to ar fermentiem, kas pārvērš saharozes cukurus glikozē un fruktozē.
Pārstrādāto nektāru bites ienes šūnās, kur tas tiek nogatavots un aizvākojies ar vaski, lai aizsargātu no ārējiem faktoriem.
Šis medus nogatavināšanas process ilgst no dažām dienām līdz pāris nedēļām atkarībā no laikapstākļiem.
Nogatavojoties, medus satur apmēram 20% ūdens, kas ļauj tam ilgi saglabāties bez bojāšanās.
Viršu ziedu medus ir lieliska izvēle tiem, kas novērtē izteiksmīgu garšu un vēlas baudīt medus ārstnieciskās īpašības. Tā unikālā garša un veselību veicinošās īpašības padara to par īpašu un vērtīgu produktu.
Lai tev būtu vislabākā pieredze, mēs izmantojam sīkfailus, kas palīdz mums atcerēties tavu ierīci un sniegt personalizētus ieteikumus. Piekrītot, tu mums ļauj uzlabot mūsu vietni, analizēt pārlūkošanas paradumus un pielāgot saturu tieši tev. Ja izvēlies nepiekrīt vai atsauc piekrišanu, dažas vietnes funkcijas var nedarboties kā gaidīts.